Download your mall free mobile app Maremagnum ? Fes clic aquí

Ens ajudes a omplir de flors el nostre mur del Facebook?

Esdeveniments16/04/2018

Aquest any hem decidit omplir d’amor les nostres xarxes socials. T’expliquem com pots posar el teu gra de sorra per omplir de flors el nostre mur del Facebook i poder guanyar un premi magnífic.

Catalunya destaca pels seus costums i tradicions ben variats, marcats pels esdeveniments històrics que s’han produït en aquesta comunitat. Però si hi ha un esdeveniment que porta el nom de Catalunya per mig món és la diada de Sant Jordi.

El dia de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa en la qual se celebra el dia dels enamorats i el dia del llibre. Els carrers s’omplen de gent passejant entre les diferents parades de llibres i roses que troben per la ciutat. La tradició explica que els enamorats es regalen una rosa i un llibre mútuament, elements centrals d’aquesta celebració. És el moment perfecte per localitzar les últimes novetats editorials o veure a autors consagrats signant exemplars dels seus llibres.

Però, saps quin és l’origen de la festa de Sant Jordi? Suposa una barreja de llegendes d’èpoques diferents. El màrtir sant Jordi, la llegenda del drac i les roses i la celebració del dia del llibre.

Un 23 d’abril del 1929 va tenir lloc l’Exposició Internacional de Barcelona, moment en el qual es va decidir establir aquesta data com el Dia Internacional del Llibre. Casualment, aquest dia també coincideix amb la mort de dos grans autors de la literatura de tots els temps: Cervantes i Shakespeare.

I la història del drac i les roses? Doncs la llegenda explica que hi havia un temible drac a la vila de Montblanc que tenia atemorits tots els habitants. Per mantenir-lo controlat, cada any s’escollia un habitant, que seria devorat pel monstre. L’any que la persona triada va ser la filla del rei, el cavaller Jordi es va enfrontar a la bèstia per salvar la princesa de les urpes de la fera. De la sang vessada pel drac, en va néixer un rosa de flors vermelles, d’aquí la tradició de regalar flors el dia de Sant Jordi.

I com que al Maremagnum ens agrada moltíssim celebrar l’amor i participar en els esdeveniments culturals que es fan a la nostra ciutat, celebrarem Sant Jordi 2018 amb tots els ets i uts.

Ens ajudes a fer el mateix en el nostre mur del Facebook? Omplim-lo de roses i llibres!

Comenta, a la publicació especial del dia de Sant Jordi del nostre Facebook aquí amb l’emoji del llibre, la rosa o tots dos i etiqueta la persona a la qual t’agradaria regalar-los-els. Aquest any, a més, celebrar el dia de sant Jordi amb nosaltres té premi. Només pel fet de participar-hi entraràs en el sorteig d’una Smart Box. Quantes flors aconseguirem?

*Pots consultar-ne les bases legals aquí

Per CC Maremagnum

informació pràctica

When ?

Fins el 23 d´abril

Who ?

For all

Other news

#JustAsk

We answer
within one hour
on our facebook page

Ask your question
Horaris d’obertura
Obert de dilluns a diumenge de
10:00 a 21:00 hores

Phone : (+34) 932 25 81 00
> Posa't en contacte amb nosaltres

Top