Els oceans ens necessiten!

Sabies que només a Espanya es tiren 30 milions de llaunes i ampolles de plàstic al dia i que el 79% de plàstics rebutjats acaba en abocadors o en el medi ambient?

 

La presència de plàstics cada vegada és més alarmant, ja que s'han trobat fins i tot restes a 10.000 metres de profunditat. Això afecta a la qualitat dels nostres oceans, als animals que hi viuen i, evidentment, també al planeta i les persones.

Necessitem un canvi global, però hi ha petits detalls que poden aportar més del que ens imaginem a reduir la presència de plàstic als nostres oceans.

Què podem fer?

  • Redueix i intenta eliminar els residus d'un sol ús. Com? Pots portar la teva pròpia ampolla d'aigua o la teva palleta, per exemple. També pots portar les teves bosses de roba per fer la compra al supermercat.
  • Dona una segona vida a alguns residus que no puguis evitar obtenir. Com? Reutilitza les bosses de plàstic tantes vegades com puguis, crea testos amb llaunes, fes mobles… Imaginació al poder!
  • Ves a neteja de platja organitzades. Mira si al teu poble o ciutat s'organitzen neteges de platja i assisteix a elles. També pots aprofitar cada vegada que vas a la platja per a portar la teva pròpia bossa d'escombraries i endur-te les escombraries que trobis.
  •  Recicla tants materials com sigui possible. El reciclatge és la base perquè els residus que generem no arribin als nostres mars.

Moltes vegades pensem que una persona no pot canviar el món, però si entre tots ho intentem, el canvi és possible.

Gràcies per ajudar-nos a cuidar els nostres oceans!