WEBPOST_MICROPLASTICOS_MAREMAGNUM

Maremagnum col·labora en l'estudi de microplàstics al mar de Barcelona

Descobreix la primera iniciativa del Projecte aMAR

Projecte aMAR de Maremagnum, és una plataforma per crear, recolzar, difondre i col·laborar en iniciatives mediambientals, que tenen com a objectiu cuidar el present i el futur del mar.


La nostra primera iniciativa serà col·laborar en una investigació pionera a càrrec de Surfrider

Foundation Espanya i la Universitat de Barcelona, que avaluarà la contaminació per

microplàstics (fragments de plàstic de mida inferior a 5 mm).


Cada 15 dies i durant tot l'any del 2023, l'equip de rem de banc fix Reial Club Marítim de Barcelona surt a remar mentre arrosseguen una xarxa de mida malla de 330 micres. Tots els microplàstics que queden atrapats a la xarxa es porten al laboratori de la Universitat de Barcelona per ser analitzats en abundància, mida, forma, color i origen.


Alhora, el Punt Maremagnum se suma a 11 punts d'estudi més repartits per diverses zones de la costa del Mediterrani i el Cantàbric. I compta també amb la implicació del Reial Club Marítim de Barcelona.


Aquesta primera col·laboració de Projecte aMAR té un doble objectiu: d'una banda, es pretén determinar l'abundància i les característiques dels microplàstics per donar l'oportunitat de dissenyar estratègies de futur que evitin la contaminació. I, per altra banda, conscienciar la societat sobre la contaminació produïda per aquest tipus de materials.


Entra a www.proyectoamar.com i descobreix més sobre les nostres diverses iniciatives!